Fredrik Sträng AB logo

Vilka är några av mina framgångsfaktorer för ett hälsosamt liv?

Fredrik Sträng poserar glad i ett vattenfall i Nepal

1. Träna varje dag. Ät hälsosamt. Sov minst åtta timmar om dagen. Upprepa.


2. Periodisk fasta två gånger i månaden (jag brukar göra tre dagars fasta/per månad och 5-7 dagar två gånger om året). Kolla inn prof. David Sinclair för hans framstående forskning om att förlänga livet.

3. Andning (6 helande ljuden i qigong, och Wim Hof är en bra början om du vill träna).


4. Isbad. Det svider som ett bi, men det gör livet också. Att chocka kroppen sätter den i försvarsläge och stärker den mot infektioner och sjukdomar. Att lära sig leva med obekväma förnimmelser gör dig också starkare mentalt.


5. Solljus tidigt på morgonen. Framsteg i melatoninrytmen orsakad av exponering för starkt morgonljus har varit effektiv mot sömnlöshet, premenstruellt syndrom och säsongsbunden affektiv störning (SAD). Melatoninprekursorn, serotonin, påverkas också av exponering för dagsljus.


6. Zinzino balansolja (vänligen kontakta mig om du vill kontrollera dina blodvärden med deras unika test). Det ökar din kropps Omega-3-nivåer och återställer fettsyrabalansen med sin unika, synergistiska formel. Hälsa bör vara test baserad och inte gissningsbaserad.


7. Meditation. Om våra skolor förespråkade meditation varje dag i skolan, skulle det inte bara lugna våra barn och göra dem mer i kontroll över sina känslor och fokus, deras testresultat och självkänsla skulle blomstra.


8. Yoga Nidra (kolla in Steve Wolf på Spotify). Fenomenalt sätt att återfå kontakten med din soma. Perfekt innan du ska sova eller på morgonen.


9. Sist men inte minst. Övning ger färdighet!

Mvh

Fredrik Sträng

Alpinist – Föreläsare – Coach

https://www.instagram.com/fredrik.strang/

Läs fler intressanta inlägg:

Mount Everest Tibet pyramid

Vakta dina tankar

Min fascination för berg började redan som barn, när jag stirrade ner i världsatlasen i skolbänken i Närke, ni vet det där positiva stället i

Läs mer »
Toppen av K2 i Pakistan under solnedgång uppslukad bland moln

Gästar Spöktimmen podcast

Lyssna på senaste intervjun med mig i podcasten ”Spöktimmen” där skickliga journalistens Jenny Borg och Linn Ek djupdyker i ämnen som rädsla, drivkrafter, risker och

Läs mer »