MEDIA

 

 

 

Användning av materialet reserveras uteslutande för mediareportage i samband med artiklar. Upphovsrätten till foton måste citeras i sin helhet, Fredrik Sträng

 

THE PROCESS

År 2008 omkom elva människor på K2. Jag lovade att aldrig återvända. K2 har plågat mig allt sedan dess. Det är "unfinished business" och jag behövde konfrontera mina demoner. År 2017 återvände jag.

Lärdommar från Annapurna Vinter Expeditionen

Har ditt företag och organisation modet att gå åt vänster när alla andra går åt höger?

Att bemästra konsten att hantera kriser och fatta beslut är nyckeln om du vill överleva en 8000 m bestigning. Den ständiga förförelsen av hur "perfekt" din värld kommer att bli om du når toppen lockar alltid i bakhuvudet när du närmar dig ditt mål. För att motstå denna kraft är detta sug som späder ut ditt sinne är en förmåga som ledare måste utveckla i vår värld med enorm press och snabbare och snabbare förändringar.

Likheterna mellan en klättring och att leda ett projekt i ett företag är slående och många glömmer att ett väldefinierat mål är av största vikt om man ska lyckas. Toppen inte är målet, är det bara halvvägs.

 

7 Summits

2006 gav sig Fredrik Sträng ut på en resa för att ta sig upp till den högsta toppen på varje kontinent under sju månader.

 

A Cry from the Top of the World - Trailer

Filmen fångar historien tragedin 2008 på K2, och innehåller några av de mest omtumlande livsdraman som utspelade sig på berget under säsongen 2008. Materialet är unikt eftersom Fredrik var på berget personligen. Den innehåller HD-filmer från hela klättersäsongen och tragedin som kostade 11 liv. Det finns intervjuer med tre medlemmar av 2008 års internationella K2-expedition och det klänsloladdade perspektivet från klättrare som var intimt involverade i händelserna som utspelade sig under toppförsöket. Den innehåller också en intervju med Wilco Van Roojen som överlevde två nätter i Dödszonen på K2.

 

THE SUMMIT – Trailer

Dramadokumentären om de tragiska dödsfallen på K2 sommaren 2008.K2 2017

 
 
 
 
 
 

Podcasts

 

 

P1 Söndagsintervjun - med perfektion som ända krav
 
 
P3 Dokumentär - Olyckan på K2
 
 

Articles

Marathon.se - är det möjligt att flyga luftskepp i framtiden?
 
 
 

 

Medlem av:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Fredrik Sträng

Fredrik Sträng, föreläsare och inspiratör

The Process

The Process

video3

Åter till dödens berg K2

video4

The Swedish Annapurna winter expedition