Fredrik Sträng AB logo

Teambuilding i Stockholms skärgård

Stärk ert lag och se era medarbetare växa med vår höghöjdsbana,
bushcraft och teambuilding övningar på vår ö ute på Värmdö.

På Värmdö har vi en egen ö, Stora Löknäsholmen, dit man antingen tar sig med båt, kanot, SUP eller med nervkittlande zip-line (linbana) över sundet.

  • Här på ön erbjuds något som företagsgrupper längtar efter: aktiva och gröna konferenser med närhet till naturen som är både välgörande för själen och som stärker Vi-känslan och samarbetsförmågan i laget.

  • Det är lite som att transporteras till en annan planet när ni anländer till ön där vi kan inhysa upp till 150 personer. Om ni vill övernatta så finns det antingen tipis eller trädtält (tält upphängda i träden). Här har ni tillgång till vedeldad badtunna, bastuflotte, bad och vår spännande höghöjdsbana som utmanar er komfortzon och stärker självförtroendet.

  • Ön som ligger fyrtio minuter från centrala Stockholm har en sällan skådad stillhet och lugn. När var det senast du hörde fåglarna kvittra utan konkurrens från buller och trafik? När var det senast du hörde vindens brus och löven prassla? För att orka hantera utmaningarna på jobbet så är det viktigt att ladda batterierna med jämna mellanrum. Vi erbjuder prisvärda utomhus aktiviteter på ön året om.

  • Naturkonferenser är för er som vill bygga VI-känsla, stärka laget, umgås, lära känna varandra bättre och bli bättre på att samarbeta i grupp. Vi har över 30 års erfarenhet av processövningar och grupputveckling som syftar till att uppfylla ert syfte och mål samt stärka individen och teamet.

Välj mellan en rad olika gruppaktiviteter för att bygga ert lag:

  • Bushcraft – Ni får lära er kunskap om att göra upp eld, tyda tecken i naturen, laga mat över öppen eld, knopkunskap, ätbara växter i naturen m.m.

  • Teambuilding – Ni delas upp i lag och får tilldelat olika stationer där ni ska lösa kluriga uppgifter. Här sätts rollfördelning, kommunikation och lagarbete på prov.

  • Matlagning – Gemensamma matlagningsövningar över öppen eld ute i naturen är något alldeles extra. Inte bara smakar maten bättre utan miljön gör det till en rik upplevelse som stärker er en längre tid framöver.

  • Höghöjdsbana – 6 till 20 meter ovanför marken måste ni lösa både balansakter och utmaningar, bland annat den 106 meter långa zip-linan (linbanan) som tar deltagarna från fastlandet över till ön.

  • Storkanotpaddling – Vi har 6 st storkanoter som vardera rymmer upp till 6 personer. De är bekväma, stabila och rymmer utrustning/packning för flera dagars äventyr i skärgården.

  • Paddling och SUP – Öhoppa med våra kanoter eller SUPar eller kanske en kortare tur runt vår ö. Roligt, utmanande och bra träning.

Programförslag:

1. DET STARKA TEAMET
Det Starka Teamet är en teambuilding aktivitet där deltagarna genom samarbete och kommunikation ska lösa olika uppgifter tillsammans.

Upplägg:
Aktiviteten startar med att ni gemensamt sätter upp riktlinjer och mål och tar upp vilka förväntningar och farhågor som finns i gruppen.

Deltagarna ger sig sedan ut i naturen där de olika uppgifterna finns. En handledare är med varje grupp under hela aktiviteten. Efter varje övning diskuterar och reflekterar ni inom gruppen över upplevelsen.

Vi belyser följande:
– Vad hände i gruppen under aktiviteten?
– Vad utförde gruppen som var positivt?
– Vad kunde ni gjort bättre?
– Hur fungerade gruppdynamiken?
– Vad kände jag som enskild individ under övningen?
– Var jag delaktig?
– Vad bär vi med oss som grupp inför nästa övning?
– Ni avslutar med att ge och ta feedback till varandra.

Den mänskliga hjärnan är fantastisk. Den har en unik förmåga att lagra information, analysera komplexa situationer och lösa problem. Det hjärnan däremot har mycket svårt att ta till sig är bristfällig information. Därför är vikten av att kommunicera och på rätt sätt är helt avgörande för en grupps utveckling.

Pris: 950 kr/person. Ex moms. Minidebitering 10 pers.
Kombinera gärna teamaktiviteten med ett föredrag med Fredrik Sträng >>>

2. THE EXPEDITION
The Expedition är en aktivitet där deltagarna är ute i naturen under hela vistelsen. Ni ska till stora delar klara er av det naturen har att ge. Gruppen lagar sin egen mat, bygger sitt eget läger och ställs inför olika utmaningar och uppgifter inom temat Bushcraft.

Deltagarna får lära sig att hantera verktyg som kniv, yxa och såg och hur du med dessa verktyg kan tillverka nödvändig utrustning för er vistelse i naturen. Ni bygger ert läger, anlägger eldstad, samlar bränsle till elden och lagar era måltider. Vi ger er tips och kunskap om hur ni kan finna föda i naturen för att dryga ut maten. Till exempelfisk, bär, svamp m.m. Ni lär är er också att tyda tecken i naturen som underlättar för orientering och förflyttning.

Vi vill understryka att vårt Bushcraft koncept är inte en överlevnadsstrapats utan snarare en introduktion till att tillsammans klara av att leva i naturen. Vi tillhandahåller all utrustning; verktyg, färskt vatten, matlagningsutrustning, råvaror till måltiderna, sovsäckar, liggunderlag m.m. Vill ni ha en överlevnadsinriktad strapats á la Bear Grylls-style eller i enlighet med Svenska Överlevnadssällskapet med mindre utrustning så kan vi även arrangera det.

Kombinera gärna teamaktiviteten med ett föredrag med Fredrik Sträng >>>

3. HIGHER GROUND

Higher Ground är en gruppstärkande aktivitet på en höghöjdsbana där deltagarna genom samarbete och kommunikation ska lösa olika uppgifter och få en inblick i vad gruppdynamik innebär för just ert team.

Höghöjdsbanans olika moment kommer också ge en annan dimension då deltagarna troligen behöver kliva ur sin komfortzon och tänja på sina personliga gränser.

Vår målsättning med aktiviteten är att den ska ge gruppen och individen ökad glädje, större drivkraft och mer motiverade medarbetare. Det är helt enkelt en utmaning som man blir stolt över att ha lyckats med!

Upplägg:

Aktiviteten startar med att ni gemensamt sätter upp riktlinjer och mål och tar upp vilka förväntningar och farhågor som finns i gruppen.

Därefter ger vi oss ut i naturen där ni ställs inför övningar på marken och ovan mark. Vår höghöjdsbana som består av nio olika moment på 6–20 meter höjd. Bland annat den 106 meter långa zip-linan (linbanan) som tar deltagarna från fastlandet över till ön.

Efter varje övning diskuterar och reflekterar ni inom gruppen över upplevelsen med övningen. En handledare från oss är med varje grupp under hela aktiviteten.

Vi belyser följande:
– Vad hände i gruppen under aktiviteten?
– Vad utförde gruppen som var positivt?
– Vad kunde ni gjort bättre?
– Hur fungerade gruppdynamiken?
– Vad kände jag som enskild individ under övningen?
– Var jag delaktig?
– Vad bär vi med oss som grupp inför nästa övning?
– Ni avslutar med att ge och ta feedback till varandra.

Gruppdynamik är konsten att utnyttja individernas unika förmågor och kompetenser och få dem att gemensamt arbeta mot samma mål.

Tidsåtgång: 5–6 timmar.
Pris: 1 495 kr/person. Ex moms. Minidebitering 10 personer.
Kombinera gärna teamaktiviteten med ett föredrag med Fredrik Sträng >>>

Teambuilding - med Fredrik Sträng

Våra program:

1. Det Starka teamet

Pris: 950 kr/person. Ex moms. Minidebitering 10 pers.

2. The Expedition

Pris: Begär offert

3. Higher Ground

Tidsåtgång: 5–6 timmar.
Pris: 1 495 kr/person. Ex moms. Minidebitering 10 personer.

Teambuilding är nyckeln till en framgångsrik och sammanhållen arbetsgrupp.

Genom att engagera ditt team i spännande och utmanande aktiviteter, kan ni inte bara stärka samarbetsförmågan utan också öka motivationen och produktiviteten. Vi erbjuder skräddarsydda teambuildingupplevelser som tar din företagsgrupp till nya höjder. Oavsett om det handlar om äventyrliga utmaningar i naturen eller kreativa workshops, hjälper vi er att bygga starka band och nå gemensamma mål. Upptäck kraften i teambuilding med oss och se hur det kan förvandla din arbetsplats.

Vi har genom åren förstått värdet av att arbeta i inspirerande miljöer. På vår aktivitets- och upplevelseö Stora Löknäsholmen i Stockholms mellersta skärgård finns mycket trevliga förutsättningar för minnesvärda upplevelser. Så hör av er idag så lyssnar vi gärna på vad just ni har för behov!

Välkomna!