Jag hjälper företag att nå deras Mount Everest
Fredrik Sträng är en erfaren talare och moderator som gjort arbeten såväl i Sverige som internationellt

Boka Fredrik Sträng som talare

 Fredrik Sträng är Närkes-killen som var mobbad, notorisk höjdrädd och som gick i terapi för sin dödsångest till att bli Sveriges främsta höghjödsklättrare med bl.a. sju toppar ovanför 8000 m och ett Guinness världsrekord. Efter klättringar på liv och död, och där Mount Everest var ett av bergen som Fredrik bestigit, så vet han att sin inställning avgör om han lyckas eller misslyckas, om han överlever eller inte. Nyckeln till framgång är att ha j-vligt kul på jobbet, älska motvind och inse att om inte dina tankar, tal och beteenden för dig närmare ditt mål så bör du ändra strategi! 

Fråga dig själv:
vill du klättra ditt ”Mount Everest”,
eller vill du hellre ha det uppnått?

Fredrik strävan att nå toppar har slående likheter med de drivkrafter, strategier och riskanalyser som vi ställs inför på jobbet och i vardagen. Vad krävs då för att lyckas med ert ”Mount Everest”? De flesta tänker fel. De undrar hur de ska hitta motivationen att orka lite till. Fredrik tänker: hur mycket vill jag nå mitt mål på en skala från 1-10?  Om ni är på en femma, då ska ni nog ändra ert mål. Men om ni är på en sjua, hur tar ni er då till en åtta, sedan till en nia tills arbetet med att fokusera på ert mål blir lika naturligt som luften ni andas?

2008 företog Fredrik den näst intill omöjliga utmaningen, K2 – världens tuffaste berg. Det var ett tragiskt år. 11 människor omkom. Fredriks team klarade sig och fokuserade på räddningsarbetet istället för att klättra mot toppen. Fredrik talar om ”toppfeber”, ett fenomen som inte bara gör sig igenkänt inom klättring utan även i näringslivet där målet blir för personligt att man trots tydliga varningssignaler inte avböjer att investera goda pengar i dåliga affärer. Inom klättringen kan konsekvensen vara bråd död. Inom näringslivet kan det handla om företagets överlevnad.

Fredrik pratar om vikten att fatta rätt beslut under extrem press och stress.
Framgångsrika team i bergen har ett väldefinierat mål, tydliga roller och ett öppet
kommunikationsklimat för teamet är aldrig starkare än den svagaste länken. "Ett berg blir inte mindre brant bara för att jag ältar. Det jag kan påverka är mitt förhållningssätt till lutningen" - Fredrik Sträng

 

Ämnen:

Ledarskap på liv & död – i dödszonen över 8 000 m måste du "walk the talk"
Beslutsfattande i extrema miljöer – orientering, omdöme, beslut, order
Krishantering – hantering av kriser och hur man löser dem
Vinnande kultur – implementera elitidrottares vinnarinstinkt i ditt företag

 

Provlyssna på Fredrik:

TEDx Göteborg - Our dysfunctional relationship to risk 

TEDx Limassol - decision-making in the death-zone 

 

Om Fredrik Sträng:

Språk:

Svenska & engelska

 

Rekommendationer:

Fredrik anlitas frekvent som motivationstalare för företag som t.ex. Volvo, SAAB, Sandvik, Cisco Systems, Midroc, PEAB, IBM, Samhall, ESRI-Group, Skanska, Alfa Laval, KPMG, Vattenfall, E-on, SEB, Postnord, Swedbank, Folksam, Santander, Michelin m.fl. Några av rösterna kan du läsa här >>>

Fler rekommendationer finner du på https://se.linkedin.com/in/fredrikstrang

 

Boka Fredrik Sträng som talare

 


 

Medlem av:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Fredrik Sträng

Fredrik Sträng, föreläsare och inspiratör

The Process

The Process

video3

Åter till dödens berg K2

video4

The Swedish Annapurna winter expedition