Fredrik Sträng AB logo

Rising Above: Låt inte andra dra dig ner

Jordens-krökning-Cho-Oyu-Tibet

Hej där, äventyrare! Idag vill jag dela med mig av ett personligt mantra som har väglett mig genom otaliga utmaningar på min resa mot att uppnå mina drömmar. Det är ett enkelt men kraftfullt budskap: låt inte andra dra dig ner. Som upptäcktsresande, bergsbestigare och sökare av nya höjder har jag mött min beskärda del av skepsis och kritik som andra har pådyvlat mig. Men låt mig berätta det här: Jag vägrade låta dessa negativa influenser definiera mig, och det borde du också!

Under hela mitt liv har jag mött individer som försökt dämpa mitt ljus och avskräcka mig från att fullfölja min passion. Vissa ifrågasatte mina förmågor, medan andra hånade mina drömmar. Men jag lärde mig en värdefull läxa: deras tvivel och kritik var bara återspeglingar av deras begränsningar och rädslor.

På min webbplats hittar du en krönika över bergsbestigningsexpeditioner, var och en symbol för min beslutsamhet att resa mig över negativiteten. Från Himalayas karga toppar till Arktis isiga terräng har mina erfarenheter lärt mig att begränsningar bara är illusioner framkallade av dem som saknar modet att jaga sina egna drömmar. Många har ifrågasatt mitt förstånd. Men innerst inne visste jag att min passion och orubbliga beslutsamhet skulle vara mina vägledande krafter. Jag vägrade låta andra definiera min potential.

När du navigerar din egen väg, kom ihåg att det är avgörande att omge dig med positiva och stödjande individer. Sök mentorer och likasinnade individer som förstår dina ambitioner och som kommer att uppmuntra dig att tänja bortom dina upplevda gränser. Men viktigast av allt, tro på dig själv och din förmåga att övervinna alla hinder.

Under åren har jag sett kraften i uthållighet och förmågan att övervinna motgångar. Det handlar inte om att bevisa att andra har fel; det handlar om att bevisa för sig själv att man har vad som krävs. Omfamna utmaningar som möjligheter tillväxt, och låt varje bakslag elda på din beslutsamhet. Kom ihåg att det inte är berget vi erövrar utan oss själva.

Så nästa gång någon försöker sänka dig eller begränsa omfattningen av dina drömmar, ta ett steg tillbaka och påminn dig själv om ditt värde. Inse att deras tvivel och rädslor härrör från deras egen osäkerhet. Res dig över deras negativitet, för det är först när vi omfamnar vår fulla potential som vi verkligen kan skjuta i höjden.

Jag kanske är den perfekta matchen för ditt företags nästa konferens, eller kanske du vill rekommendera mig till ett företags nästa team-building aktivitet? Låt mina erfarenheter inspirera dig att tysta tvivlarna, krossa begränsningar och jaga dina drömmar med orubblig beslutsamhet. Kom ihåg att din resa är unik för dig, och ingen annan kan diktera vad du kan eller inte kan uppnå.

Så sträck på dig och fortsätt att sikta mot stjärnorna!

Mvh

Fredrik Sträng

Alpinist – Föreläsare – Coach

https://www.instagram.com/fredrik.strang/

Läs fler intressanta inlägg:

Fredrik_Sträng_toppen_Broad_Peak_Pakistan_Klättring_okej_att_misslyckas

Det är okej att misslyckas!

Finns det en risk att vi blir mindre motståndskraftiga att hantera bakslag om vi förskönar och bagatelliserar våra misslyckanden? I denna artikel problematiserar Sveriges främsta

Läs mer »